data

11-11-2019

rubrică

societate comercială

HOHO VIENNA - AL DOILEA CEL MAI ÎNALT TURN DIN LEMN DIN LUME

HoHo Vienna este o clădire comercială cu 24 de etaje care combină birouri și spații de afaceri, precum și un hotel, apartamente, un restaurant și zone de sănătate, frumusețe și wellness. Construcție hibridă din lemn și beton, această clădire se caracterizează în special prin durabilitate și eficiență energetică. Au existat multe provocări în acest proiect unic - și în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor și siguranța.

Până în 2028, în „Seestadt Aspern", cea mai mare zonă de dezvoltare urbană din Viena, vor fi construite aproximativ 11.000 de unități rezidențiale pentru mai mult de 20.000 de persoane și mii de locuri de muncă. Unul dintre proiectele de prezentare este HoHo Viena, din lemn, de 84 de metri înălțime, planificat de investitorul Günter Kerbler și de generatoarea de idei Caroline Palfy, director general al Cetus Baudevelopment GmbH și gata de ocupare în toamna anului 2019 după trei ani de construcție. Complexul de clădiri cuprinde două structuri cu un total de cinci componente între șase și douăzeci și patru de etaje și două niveluri de subsol. Suprafața totală brută se ridică la 25.000 m², din care 19.500 m² reprezintă spațiu închiriat. Volumul total al investițiilor este de aproximativ 75 de milioane de euro, iar costurile de construcție se ridică la aproximativ 17 milioane de euro.

În acest proiect inovator și apreciat la nivel internațional, au existat noi cerințe în multe domenii, care au prezentat, de asemenea, anumite provocări unei echipe experimentate de planificatori și companii executante. În cazul sistemului de ventilație sub presiune, care este indispensabil pentru un concept de protecție împotriva incendiilor și siguranță, a fost solicitat know-how-ul specialistului în ventilație și climatizare TROX Austria. Împreună cu biroul de planificare Zencon - Planung, Management, Immobilien GmbH, care a realizat planificarea completă a proiectului instalației TGA pentru clientul cetus Baudevelopment GmbH, în cooperare cu ENGIE Gebäudetechnik GmbH, a fost implementată o soluție care asigură cea mai mare siguranță posibilă în caz de incendiu.

Surprinzător: lemnul este cel mai bun în protecția împotriva incendiilor

Ca material de construcție combustibil, lemnul se luptă cu coduri de foc mai stricte decât oțelul sau betonul. În timp ce sarcina de incendiu este mai mare pe măsură ce structura de susținere începe să ardă, lemnul nu este nesigur din această cauză, așa cum au arătat cele două teste de incendiu solicitate de autorități. Prin formarea unui „strat char", arderea este întârziată și astfel controlabilă. Deși oțelul nu este combustibil, își pierde brusc rezistența sub influența căldurii - chiar și în grinzile din beton armat. Pentru a împiedica acest lucru să se întâmple în primul rând, la HoHo Viena s-au luat multe măsuri preventive. Un sistem de alarmă împotriva incendiilor în întreaga zonă, un sistem de aspersiune, arbori din materiale de construcție incombustibile, secțiuni mici de protecție împotriva incendiilor - și un sistem de ventilație sub presiune asigură confortul și siguranța oamenilor.

Siguranță prin suprapresiune - componentele

Instalarea unui sistem de ventilație sub presiune care se reglează mecanic și menține o suprapresiune constantă pe casa scarilor de cel puțin 50 Pa asigură căile de evacuare și salvare care rămân fără fum în caz de incendiu. Acest lucru servește pentru auto-salvare, precum și pentru sprijinirea serviciilor de urgență. Presiunea pozitivă determină zone de scurgere (de exemplu în jurul ușilor) din zona protejată în zona posibil invadata de fum. Se previne astfel un flux de fum în zona suprapresiunii.

Componentele utilizate sunt produse de calitate dovedite de la TROX. Reducerea presiunii este asigurată de mai multe unități de control al presiunii poziționate într-un mod țintit. Aerul de alimentare este introdus prin intermediul ventilatoarelor axiale de ultimă generație. Ventilatoare axiale de extracție a fumului certificate CE sunt utilizate pentru evacuare.

În plus, au fost instalate 3 ascensoare (ascensoare pentru pompieri). Tot acolo, aerul de alimentare este asigurat de ventilatoare axiale, iar presiunea este ameliorată de unitățile de reglare a presiunii autoreglabile

Franz Capek, Project Manager Business Development la TROX Austria, subliniază o specialitate tehnică: "Caracteristica specială a acestei soluții HoHo este controlul prin intermediul unui sistem BUS. În clădirile de această dimensiune, cablajul dulapului de control ar fi mult prea costisitor și consumatoare de resurse. Cu o soluție BUS, se economisește atât efortul de material, cât și de cablare - și rămâne flexibil. Componentele individuale din periferie pot fi controlate cu ușurință, indiferent unde sunt amplasate în clădire. Cu acest sistem scalabil și flexibil, specificațiile standardul ridicat de siguranță și, de asemenea, cerințele viitoare pot fi îndeplinite."

Control flexibil bus - tehnologia

"Controlul ventilației sub presiune în proprietăți mari ridica întotdeauna cerințe speciale asupra echipei de planificare. Aici este util să puteți profita de experiența din multe proiecte pentru a găsi soluții adecvate", spune Reinhard Brenner, șeful Dezvoltării Afacerilor, subliniind complexitatea acestei soluții. "Dacă există modificări în utilizarea proprietății sau dacă se schimbă suprafețele de închiriere, aceste modificări pot fi rapid adaptate nevoilor actuale. Mai ales pentru lucrările de întreținere viitoare, sistemul bus executat este pregătit în mod optim", Brenner subliniază avantajele acestei soluții . Proiectele speciale necesită măsuri speciale: "Datorită arhitecturii, multe lucruri trebuiau instalate în zona vizibilă. În plus față de abordarea obișnuită - o instalație curată, dar funcțională - estetica joacă, de asemenea, un rol decisiv aici "

Rene Mayerhofer, director general Zencon - Planung, Management, Immobilien GmbH, adaugă: "Sistemul bus al ventilației sub presiune a fost o ușurare pentru a putea reprezenta cerințele necesare. Încă de la început, am acordat o mare importanță coordonării continue a detaliilor. Planificarea cu organismul de inspecție. "Dar chiar și cu o planificare cât mai atentă, există unul sau două obstacole de depășit în timpul implementării la fața locului.

Sustenabilitate și economisirea resurselor - ecologia

Nu numai că a fost acordată o mare importanță perfecțiunii tehnice în acest proiect - HoHo Vienna impresionează și prin conceptul său de durabilitate. Pereții și tavanele din interiorul casei sunt realizate din lemn de molid cu un strat transparent pe bază de apă. Potrivit proiectanilor durează doar o oră și 17 minute pentru ca întreaga cantitate de lemn necesară construcției să crească din nou în pădurile austriece. În general, construcția din lemn a economisit aproape 3.000 de tone de CO2 în comparație cu o clădire convențională din beton, au spus ei.

Dar asta nu este tot: așa cum se obișnuiește în Urban Lakeside, înălțimea de 24 de etaje a fost construită conform sistemului de rating TQB al ÖGNB și a primit, de asemenea, certificarea internațională LEED în GOLD. Conceptul energetic include ascensoare cu recuperare de energie, sisteme fotovoltaice, amortizoare de fundații și un sistem de ventilație descentralizat cu condiționare. Tehnologia inteligentă de construcție reduce și mai mult costurile de operare.

Accentul pe protecția mediului și conservarea resurselor coincide perfect cu standardele ridicate de durabilitate și calitate TROX. "Asigurăm longevitatea produselor noastre prin calitate înaltă. O durată de viață mai lungă a produsului înseamnă întotdeauna o economie a resurselor legate de producție și a emisiilor de CO2", Capek confirmă orientarea durabilă a TROX.

Experiențele de învățare în colaborarea dintre specialiști sunt, de asemenea, de durată. "Cu fiecare proiect, nivelul de cunoștințe și vizualizarea detaliilor sunt extinse. Au fost trase concluzii valoroase, în special în ceea ce privește organizarea și execuția", rezumă Albel. Mayerhofer adaugă: „Echipa de proiect, de la faza de planificare până la implementare, trebuie să colaboreze foarte strâns pentru a obține un rezultat pozitiv. Pentru viitor, este extrem de important ca agenția acceptantă să fie foarte implicată în planificarea detaliată pentru a coordona toate experiențele în timp util. "

Fotocredits: DERFRITZ | TROX Austria

production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://api.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://psp40.onventis.com https://psp22.onventis.com https://trox4u.troxgroup.com", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Distribuie pagina

Recomandaţi această pagină

Recomandaţi această pagină prin trimiterea unui link prin mail.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Distribuie pagina

Vă mulţumim pentru recomandare!

Recomandarea dumneavoastră a fost expediată şi va fi primită în curând.


Contact

Suntem aici pentru dumneavoastră

Vă rugăm să exprimaţi mesajul dumneavoastră şi tipul de cerere
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Contact

Vă mulţumim pentru mesaj!

Mesajul dumneavoastră este trimis şi va fi procesat în curând.
Departamentul nostru de Cereri Service o să vă contacteze în cel mai scurt timp Pentru întrebări generale privind produsele sau serviciile puteţi suna şi la:
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040

Contact

Suntem aici pentru dumneavoastră

Vă rugăm să exprimaţi mesajul dumneavoastră şi tipul de cerere
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040

Attachment (max. 10MB)

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Contact

Vă mulţumim pentru mesaj!

Mesajul dumneavoastră este trimis şi va fi procesat în curând.
Departamentul nostru de Cereri Service o să vă contacteze în cel mai scurt timp Pentru întrebări generale privind produsele sau serviciile puteţi suna şi la:
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040