Durabil pentru un aer bun: filtre TROX

înapoi la prezentarea generală
data

14-05-2020

rubrică

Asistenţă TROX / produse

Urbanizarea progresivă are efecte imense asupra mediului. Încărcăturile de trafic mai mari, mai multe blocaje de trafic și rutele lungi de alimentare duc în special la o creștere a poluării fine cu praf. Tehnologia filtrelor trebuie să reziste poluării mediului în creștere. Cu cât este mai mare poluarea fină cu praf, cu atât sunt mai mari cerințele privind tehnologia filtrelor din punct de vedere al eficienței și eficienței. Atât industria, cât și legislatorii lucrează constant la soluții eficiente.

Certificarea clasei energetice ajută la reducerea costurilor cu energia

Componenta costului energetic este atât de dominantă în raportul costurilor, încât costul total este cu 51% mai mic atunci când este echipat cu filtre din fibră de sticlă eficiente din punct de vedere energetic în loc de filtre pentru saci topiți. Deși filtrele în sine nu consumă energie, rezistența pe care o furnizează trebuie compensată de puterea mai mare a ventilatoarelor dintr-un sistem de tratare a aerului. Pentru a putea evalua consumul de energie și, astfel, rentabilitatea unui filtru, certificarea Eurovent a elaborat și publicat o clasificare a energiei în cooperare cu principalii producători de filtre de aer. Odată cu înlocuirea standardului european de filtru EN 779 cu ISO 16890 valabil la nivel internațional, a fost introdusă o procedură de testare cu referire reală la sarcina predominantă de praf fin pentru a clasifica filtrele în funcție de eficiența lor în acest sens. Noua subdiviziune în cele trei fracții ePM10, ePM2.5 și ePM1 implică o clasificare energetică revizuită pentru a evalua consumul de energie al unui filtru în cadrul clasei sale de performanță. Pentru evaluarea energiei, filtrul este expus uniform la praful fin ISO A2 nou definit. Se măsoară creșterea căderii de presiune pe măsură ce filtrul devine din ce în ce mai contaminat. Cantitatea de praf aplicată diferă în funcție de clasa de filtrare. Astfel, 200 g de praf se aplică la ePM1, 250 g la ePM2,5 și 400 g la filtrele de aer ePM10 și apoi sunt evaluate.

Reduceți costurile cu energia

Filtrele de aer cu cea mai proastă clasă de eficiență energetică E consumă mai mult de două ori mai multă energie decât cele din cea mai bună clasă A +. Un filtru de aer din categoria ePM1> 50% (anterior F7) din clasa de eficiență energetică A + cu un consum de energie de până la 800 kWh are costuri energetice anuale de 120 EUR la un preț al energiei electrice de 15 cenți / kWh. Un filtru de clasa D cu până la 2.000 kWh are costuri anuale de energie de 300 EUR. Diferența în costurile energiei este de 180 € pentru un singur filtru cu un debit de 3.400 m3 / h, ceea ce reprezintă o economie de 60%. TROX dezvoltă, produce și testează filtre de eficiență energetică și de înaltă performanță pe instalațiile de producție și testare de ultimă generație din Germania. Toate filtrele fine de praf TROX au certificare Eurovent. Filtrele conving cu eficiențe ridicate de separare la căderi de presiune scăzute și durate de viață lungi, contribuind astfel la reducerea LCC.

TROX extinde activitatea de filtrare

TROX GmbH a achiziționat liderul pieței cehe pentru filtrele de aer, KS Klima- Service a.s., care funcționează acum ca TROX KS Filter a.s .. Fondată în 1993, producătorul de filtre produce în Pribram, lângă Praga. Obiectivul principal al afacerii este dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de filtre de aer pentru sistemele de aer condiționat și ventilație, precum și pentru echipamente speciale de filtrare în filtrarea industrială. Pe lângă echipa de management existentă - Jan Berger (președinte) pentru vânzări, Petr Hruby pentru inginerie și Miloš Vesely pentru finanțe - Thomas Klamp, șeful tehnologiei filtrelor la TROX GmbH, s-a alăturat echipei de conducere a filialei cehe. Scopul este de a consolida competențele de filtrare ale Grupului TROX, de a utiliza sinergiile de producție și de a extinde în continuare locația, precum și capacitățile din Grupul TROX. În plus, achiziția KS Klima- Service va extinde prezența companiei pe piața filtrelor de aer din Europa de Est.

Filtre TROX în Deutsche Bahn

Mai mult confort, schimbare de filtru semnificativ mai rapidă: Pentru aerul condiționat al mașinilor IC ale Deutsche Bahn, TROX a dezvoltat diferite versiuni de cadre din oțel inoxidabil cu arcuri tensionate, cu ajutorul cărora suportul filtrant poate fi acum instalat sau schimbat fără scule într-o fracțiune data anterioară. În viitor, cadrele și filtrele fabricate industrial vor reduce la minimum riscul de scurgere și de intemperii. Cu elementele de filtru nou dezvoltate, schimbarea filtrului este mai ușoară și semnificativ mai rapidă: procesul a fost scurtat de la 38 de minute la 8 minute. Datorită sprijinului căii ferate și posibilității de analiză și inventar, precum și testelor la fața locului, dezvoltarea a decurs fără probleme. Noile filtre reduc scurgerile. Acestea asigură o calitate a aerului îmbunătățită în compartimente și, datorită zonei de filtrare mai mari, pot absorbi mai mult praf, ceea ce crește timpii de oprire, astfel încât trenurile să poată rămâne pe linie mai mult timp.

Toate filtrele TROX au certificare Eurovent. Filtrele conving cu eficiențe ridicate de separare la căderi de presiune scăzute și durate de viață lungi. Acestea contribuie eficient la reducerea LCC.

(Fotocredits: TROX)

production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://api.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://psp40.onventis.com https://psp22.onventis.com https://trox4u.troxgroup.com", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Distribuie pagina

Recomandaţi această pagină

Recomandaţi această pagină prin trimiterea unui link prin mail.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Distribuie pagina

Vă mulţumim pentru recomandare!

Recomandarea dumneavoastră a fost expediată şi va fi primită în curând.


Contact

Suntem aici pentru dumneavoastră

Vă rugăm să exprimaţi mesajul dumneavoastră şi tipul de cerere
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Contact

Vă mulţumim pentru mesaj!

Mesajul dumneavoastră este trimis şi va fi procesat în curând.
Departamentul nostru de Cereri Service o să vă contacteze în cel mai scurt timp Pentru întrebări generale privind produsele sau serviciile puteţi suna şi la:
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040

Contact

Suntem aici pentru dumneavoastră

Vă rugăm să exprimaţi mesajul dumneavoastră şi tipul de cerere
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040

Attachment (max. 10MB)

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Contact

Vă mulţumim pentru mesaj!

Mesajul dumneavoastră este trimis şi va fi procesat în curând.
Departamentul nostru de Cereri Service o să vă contacteze în cel mai scurt timp Pentru întrebări generale privind produsele sau serviciile puteţi suna şi la:
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040