Siguranta oamenilor pe primul loc - TROX prezinta sisteme de protectie la foc si fum pentru centre comerciale

înapoi la prezentarea generală
data

25-04-2017

rubrică

presă / produse

La ISH 2017 TROX a prezentat inca odata, sub tema "Principiul TROX", o serie de inovatii si optimizari aduse sistemelor, unitatilor si componentelor sale.


Retele mondiale – sisteme interconectate

Procesul de urbanizare in continua crestere este insotit de necesitatea de adaptare constanta a cladirilor si schimbarea destinatiilor acestora. In consecinta TROX a dezvoltat o serie de sisteme integrate pentru conditionare si ventilare, care pot raspunde in timp real cerintelor de schimbare. Acestea asigura furnizarea calitatii aerului precum si siguranta maxima a cladirii deci, independenta in exploatare a constructiei.

Cand vine vorba de protectia la incendiu, oamenii sunt pe primul loc. TROX prezinta ca exemplu, intr-un centru comercial, modul in care componentele individuale ale unui sistem de protectie la incendiu si fum trebuie sa interactioneze rapid, pentru a asigura sanatatea oamenilor, salvarea vietii precum si protejarea proprietatii. De exemplu, centrele comerciale sunt structuri extrem de complexe care suporta zilnic un trafic intens de persoane. Aerul conditionat are, in acest fel, doua functii: in primul rand sa permita circulatia volumelor enorme de aer in scopul asigurarii nivelelor de confort ridicat. Si apoi, bineinteles, sa se asigure ca persoanele din cladire sunt in siguranta. In caz de incendiu fiecare secunda conteaza. Toate componentele legate de sistemele de siguranta cum ar fi detectoarele de fum, clapetele antifoc, voletii si ventilatoarele de desfumare trebuie sa functioneze fiabil si fara intarziere. Acest lucru este posibil numai cu un sistem de control global.


TROXNETCOM – componente multe, o singura interfata

TROXNETCOM este sistem de control dedicat pentru echipamente complexe de protectie la incendiu in cladiri. Toate informatiile referitoare la protectia impotriva incendiilor si extragerea fumului sunt citite si controlate printr-o singura interfata centrala.

TROXNETCOM utilizeaza un sistem avansat constructiv de retele pentru a verifica toate componentele conectate si de a transmite imediat date la punctele relevante, de exemplu la centrala de incendiu. Testele functionale obisnuite sunt efectuate si inregistrate pentru a asigura faptul ca toate componentele si sistemele functioneaza fiabil in cazul unui incendiu. Interfetele standard ca de exemplu BACnet sau Modbus permit schimbul de date intre toate functiile de automatizare si sistemul BMS central.

Certificat SIL2. TROXNETCOM este usor de utilizat cu ecran tactil (4.3" la 12.1") sau cu  browser web. Odata ce sistemul a fost instalat si configurat, multe functii ruleaza in mod automat: recunoasterea componentelor si grupajelor, inchiderea sistemului de ventilare si conditionare a aerului, in cazul in care exista o alarma de incendiu sau fum, iar alarma semnaleaza sistemului BMS central sau pompierilor.


EK-JZ  registru de control a fumului – ideal pentru pastrarea cailor de evacuare fara fum

Registrul de control al fumului cu lamele multiple, tip EK-JZ este instalat in pereti de rezistenta care sunt folositi pentru extragerea fumului. Registrul este perfect adecvat pentru mentine casa scarilor fara fum, atunci cand este utilizat un sistem de presurizare; poate fi montat atat in tubulaturi de extragere a fumului rezistente la foc, precum si in parcarile subterane. Multumita dimensiunii si adancimii compacte, registrii EK-JZ sunt potiviti chair si pentru instalare in spatii restranse (dimensiuni nominale de la 200 x 430 mm la 1200 x 2030 mm), si permit extragerea fumului la nivele mari de debit pana la 87.700 m3/h sau 24.360 l/s. Registrii de control al fumului EK-JZ completeaza perfect voletii de desfumare EK-EU. Registrii de control al fumului EK-JZ de temperatura inalta sunt prevazuti cu lamele aerodinamice special conturate si un sistem inovativ de ermetizare pe doua nivele, care asigura etanseitatea la temperaturi atat inalte cat si scazute. Echipamentul  a fost clasificat EI 120/90 (vedw, i __ o) S1000 C 10,000 MA multi to EN 13501-4.

Noul registru de control a fumului cu lamele multiple EK-JZ este usor de instalat datorita constructiei sale rectangulare si a actuatorului carcasat integrat; nu exista parti proeminente


Trei in unu: ventilatorul inteligent TROX TLT

Sunt suficiente doar cateva cuvine pentru a descrie noul sistem perfect de evacuare a fumului TROX TLT: ventilator inteligent, economic, sigur si modern.

Sistemul cuprinde trei elemente care se completeaza reciproc:


  • Certificarea CE a ventilatorului de desfumare BVAXO 9/27 F400 care, datorita ajustarilor aerodinamice asigura nivele ridicate de eficienta la presiuni scazute si medii.
  • Sistemul de diagnoza (VD) al TROX TLT, care verifica starea reala a ventilatoarelor.  Aceasta inseamna ca un ventilator poate fi inlocuit mai tarziu decat sugereaza intervalele standard de intretinere. Sistemul de diagnoza asigura de asemenea functionarea in conditii de siguranta. Acest lucru este posibil numai ca urmare a testelor si masuratorilor extinse cu un numar mare de ventilatoare existente (in prezent, mai mult de o suta).


  • Convertizorul de frecventa care a fost certificat conform cerintelor EN 12101-3. Convertizorul de frecventa X FAN-este utilizat pentru ajustarea sigura si precisa a vitezei ventilatoarelor de desfumare atat intr-o singura zona cat si in sistemele multi-zone. Convertizoarele de frecventa sunt prevazute cu firmware dedicate pentru aplicatiile de evacuare a fumului. Sunt disponibile pentru categoriile de temperaturi de la F300 la F600 si pot fi combinate cu ventilatoare axiale sau centrifugale de desfumare pentru instalare in interior sau in exterior, inlcusiv pentru ventilatoarele de acoperis.


Impreuna cu carcasa optionala DAX ventilatorul inteligent TROX TLT indeplineste cerintele Ordonantei Germane de Economie Energetica (EnEV) si prin urmare economiseste in puls, atat costuri cat si resurse.

Carcasa DAX este prevazuta cu izolatie termica rezistenta la intemperii T4/TB4 conform EN 1866. Toate ventilatoarele axiale TROX TLT pana la dimensiunea nominala 1120 pot fi integrate si indeplinesc toate cerintele legale (evacuare fum, Ordonanta Germana de Economie Energetica EnEV).

Convertizorul de frecventa X FAN-Control este un sistem testat si certificat (EN 12101-3:2015). Reglare usoara cu dispozitivul optional de masurare a debitului, configurat din fabrica, punere in functiune usoara. Permite utilizarea celui mai mic ventilator posibil.

Sistemul de diagnoza a ventilatorului (VD) verifica intreg sistemul (vibratii,temperatura, debit volumetric). Dovada a fiabilitatii, reducerii costurilor de intretinere, intervalelor de timp mai lungi pentru inlocuirea de piese. Display usor de descifrat, cu afisaj cu culori deschise.

Informatii detaliate despre toate noutatile din 2017 se vor regasi in brosura noastra.


production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://api.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://psp40.onventis.com https://psp22.onventis.com https://trox4u.troxgroup.com", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Distribuie pagina

Recomandaţi această pagină

Recomandaţi această pagină prin trimiterea unui link prin mail.

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Distribuie pagina

Vă mulţumim pentru recomandare!

Recomandarea dumneavoastră a fost expediată şi va fi primită în curând.


Contact

Suntem aici pentru dumneavoastră

Vă rugăm să exprimaţi mesajul dumneavoastră şi tipul de cerere
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Contact

Vă mulţumim pentru mesaj!

Mesajul dumneavoastră este trimis şi va fi procesat în curând.
Departamentul nostru de Cereri Service o să vă contacteze în cel mai scurt timp Pentru întrebări generale privind produsele sau serviciile puteţi suna şi la:
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040

Contact

Suntem aici pentru dumneavoastră

Vă rugăm să exprimaţi mesajul dumneavoastră şi tipul de cerere
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040

Attachment (max. 10MB)

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Contact

Vă mulţumim pentru mesaj!

Mesajul dumneavoastră este trimis şi va fi procesat în curând.
Departamentul nostru de Cereri Service o să vă contacteze în cel mai scurt timp Pentru întrebări generale privind produsele sau serviciile puteţi suna şi la:
Tel.: +40 31 82 43 041 | Fax: +40 31 82 43 040